Denk ruimer in De Kerk Arnhem

Arnhem - Ontmoeten staat centraal in de praktijk van kunstenaar Erik Hagoort. Tijdens de tentoonstelling Living Forgiving Remembering in De Kerk in Arnhem verzorgt hij een aantal gesprekken waarin wordt geïmproviseerd op elkaars gedachtegangen.

Hagoort beschrijft het als volgt: “Im-pro-viseren: niet-voorzien. Openstaan voor wat een ander zegt. Niet bij voorbaat een stelling betrekken.” De gesprekken rondom verschillende thema’s en met verschillende gesprekspartners zijn op zondagochtend 18 oktober, 25 oktober en 1 november. Gratis bij toegang tot tentoonstelling maar het is wel noodzakelijk om je vooraf in te schrijven.

Tickets via https://museumarnhem.recreatex.be/Exhibitions/Overview

“Niet-voorzien als een manier van spreken, als een manier van denken. Samen hardop nadenken en voor elkaar ruimte creëren om een gedachte te ontwikkelen. Door een gespreksmotief te nemen dat wel raakvlakken heeft met de verschillende meningen of ervaringen van de gespreksdeelnemers, maar die daar geen conflictueus onderdeel van uitmaken, kan je enigszins loskomen van wat je oorspronkelijk kwijt wilde, van wat je verwacht van de ander. Je stelt je gedachte aan anderen beschikbaar zodat zij iets van jouw gedachte kunnen maken wat je zelf niet kan voorzien”, aldus Hagoort.

Thema’s en gesprekspartners

18 oktober, 10:15-12:00 uur. Thema: Onder ogen zien. Met Daniel Vorthuys, Omar Salem en Lorelinde Verhees. De voertaal van het gesprek is Engels.

25 oktober, 10:15-12:00 uur. Thema: Van toon veranderen. Met Liesbet Nyssen, Emily Kocken, Marlene Rijkse en Wouter Zwijnenburg. De voertaal van het gesprek is Nederlands.

1 november, 10:15-12:00 uur. Thema: Laten we vrienden blijven. Met Abla elBahrawy, Joram Kraaijeveld, Tayfun Balçik. De voertaal van het gesprek is Engels.

De Kerk (Walburgiskerk) is open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur op Sint Walburgisplein 1. Vanaf 4 oktober te zien: Living, Forgiving, Remembering, over oorlog, vrede en verzoening.

www.museumarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten