Bezorgde burgers bezingen schoonheid van Stadsblokken-Meinerswijk

Arnhem - “Het omstreden nieuwe bestemmingsplan voor Stadsblokken-Meinerswijk is in behandeling genomen. Het lijkt erop dat de gemeenteraad 430 woningen in het Arnhemse uiterwaardengebied wil laten bouwen. Maar de strijd is nog niet gestreden. Wie weet redden inwoners het groen nog van het grijs. En luistert de politiek naar onze eis”, aldus bezorgde burgers, Milieudefensie Arnhem en Kloppend Stadshart.

Bekijk het filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=G79pYQi3MZs) waar bezorgde burgers zingen over de pracht van het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk. “De aansprekende beelden laten zien waarom het belangrijk is dit gebied te bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen.”

“Stadsblokken-Meinerswijk is een uniek uiterwaardengebied in het hart van Arnhem. Daar waar je gezellig met je familie of vrienden op een van de rivierstrandjes zit of geniet van een lekkere cappuccino op het Stadsblokkenwerf-terras met uitzicht op de rivier. Het is een heerlijke plek om lekker uit te waaien, te fietsen, wandelen of hard te lopen. Ronddwalend in het gebied vergeet je de drukte van de stad. Voor je het weet sta je oog in oog met een lepelaar of specht en als je geluk hebt, zie je zomaar een bever voorbij zwemmen.”

In dit groene hart van Arnhem geniet iedereen, jong en oud, op zijn eigen manier van de rust, ruimte en schone lucht. “Door in totaal 430 woningen toe te staan aan de rand van Meinerswijk en op Stadsblokken te laten bouwen, pakt de gemeente Arnhem dit belangrijke en prachtige gebied van mensen en dieren af. Hiermee brengt ze haar inwoners en inwoners van andere steden, in gevaar door de toenemende overstromingsrisico’s. Daarom vragen we: gemeenteraad stop de bouwplannen en kies voor behoud van dit Arnhemse groene hart.”

Ook meehelpen het gebied te beschermen? Kijk dan op steunstadsblokkenmeinerswijk.nl

Bekijk het filmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=G79pYQi3MZs

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten