Oud Arnhem te zien in nieuw fotoboek


<p>Veel foto's zijn afkomstig van het Gelders Archief, maar ook uit enkele privéarchieven.</p>

Veel foto's zijn afkomstig van het Gelders Archief, maar ook uit enkele privéarchieven.

(Foto:)

Oud Arnhem te zien in nieuw fotoboek

Het boek getiteld ‘Fotografie in Arnhem 1840-1910’ werd deze week gepubliceerd. Oud-inwoner van Arnhem Ronald Wilfred Jansen stelde de uitgave samen. Het boek van ruim 800 pagina’s bevat talloze foto’s en afbeeldingen over het Arnhem van toen.

ARNHEM - Arnhem was als fotografiestad erg populair, stelt de maker. De rijke burgerij betaalde graag voor een mooi portret. De stad bezat verder alle burgerlijke voorzieningen en was mede gezien haar fraaie omgeving populair bij velen, waaronder vakantiegasten. Opvallend is dat veel (reizende en gevestigde) fotografen hier actief waren.

De auteur heeft naar eigen zeggen veel tijd gestoken in het vinden van de fotografen die in Arnhem hebben gewerkt in de periode 1840-1910. Ook de diverse fotografische procedés in de stad komen aan de orde. Er blijven echter ook nog veel vragen open staan, zo is er weinig bekend over het privéleven en de persoonlijkheid van fotografen. Veel foto’s zijn afkomstig van het Gelders Archief, maar ook uit enkele privéarchieven en bijvoorbeeld het Rijksmuseum Amsterdam.

Om de kwaliteit van de druk te garanderen en het gebruik van dik papier was het niet mogelijk het boek in één deel te publiceren. Daarom is dit gedaan in twee delen. Er is zowel een full colour variant als een zwart en wit versie.

Het boek bestaat uit twee delen. Gezien de omvang van ruim 800 pagina’s is het boek in twee delen gesplist. Elk boek is in zwart wit (goedkope versie) en full colour (duurdere versie) te koop.

De inhoud is identiek. Elk deel heeft een ISBN nummer. Met dat ISBN nummer kan men in elke goede boekhandel het boek bestellen.

Het boek is net uit, dus binnenkort is elk ISBN nummer aangemeld bij het Centraal Boekhuis.

Belangstellenden kunnen het boek direct bestellen bij de drukker via

https://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden