Foto:
aangeboden door blokhutwinkel.nl

Tuinhuis met plat dak: (on)opvallend veel ruimte!

Bij het kiezen van een tuinhuis wordt een tuinhuis met plat dak nogal eens over het hoofd gezien. Onterecht, want dit model tuinhuis biedt vele voordelen. De specialisten van Blokhutwinkel.nl hebben de voordelen op een rijtje gezet en geven bovendien een aantal handige tips.

Houd je van een strakke, moderne, eigentijdse inrichting? Waar een tuinhuis met zadeldak (puntdak in de volksmond) klassiek oogt, is een blokhut met plat dak de juiste keuze voor mensen die op zoek zijn naar een modern tuinhuis. Door het ontbreken van een puntdak valt het tuinhuis minder op en wordt meer het accent gelegd op het ontwerp van de tuin, de bloemen, planten en de natuur. Natuurlijk blijft het voordeel van veel opbergruimte overeind.

Populair: tuinhuis 3x3 met plat dak

Veel mensen zien af van een schuurtje met plat dak en kiezen voor een tuinhuis. Een tuinhuis van 3 x 3 meter met plat dak past in vrijwel iedere tuin. Het zorgt voor een zee aan opbergruimte zonder dat teveel oppervlakte wordt opgeslokt. Voor wie een onderhoudsarme oplossing zoekt, is een douglas tuinhuis een aanrader. Douglas is een zeer duurzame hardhoutsoort dat uit Europa afkomstig is.

Uitbreiden met luifel

Een tuinhuis met plat dak en luifel is een slimme uitbreiding voor nog meer comfort. Zo kun je het hele jaar van je tuin genieten. Dus ook als de zon fel schijnt, het regent of koeler is. De uitvoering bepaal je helemaal zelf. De meest prijsgunstige variant is een tuinhuis met plat dak met overkapping, waarbij de achterwand open is. Maar ook een variant met dichte achterwand is een veel gekozen optie. Zo ontstaat feitelijk een plat dak tuinhuis met veranda. Perfect om te genieten met familie en vrienden!

Prima zelf te monteren

Zelf maken van een tuinhuis met plat dak is prima te doen. Omdat is gekozen voor houtstapelbouw kan iedereen het tuinhuis goed, vlot en stevig in elkaar zetten. Door het ontbreken van een puntdak is een tuinhuis met dakpannen ook niet aan de orde. De dakbedekking bestaat uit dakleer en dat is door iedereen goed aan te brengen. Ieder tuinhuis met plat dak van Blokhutwinkel.nl wordt geleverd met een heldere en duidelijke bouwtekening. In de bouwhandleiding wordt ook specifiek aandacht besteed aan de waterafvoer bij een tuinhuis met plat dak, zodat de levensduur wordt gewaarborgd. Bij vragen is de helpdesk van Blokhutwinkel.nl bovendien maar één telefoontje of mailtje verwijderd.

Zonnepanelen op tuinhuis met plat dak

Zoals ook op een huis of schuurtje met plat dak, is een tuinhuis met plat dak ook zeer geschikt om zonnepanelen op te plaatsen. Zo gebruik je het dakoppervlak slim om stroom op te wekken om de tuinverlichting te voeden of voor stroomvoorziening in het tuinhuis. De constructie van een tuinhuis met plat dak is altijd sterk genoeg om zonnepanelen te kunnen plaatsen. De opbrengst hangt uiteraard af van het aantal zonnepanelen: één paneel is gemiddeld goed voor een opbrengst van 300 watt per jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden