<p>Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en Ulrich Francken, voorzitter van de Euregio Rijn-Waal geven het officiële startschot voor het spel.</p>

Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en Ulrich Francken, voorzitter van de Euregio Rijn-Waal geven het officiële startschot voor het spel.

(Foto: Jan Adelaar)

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem te ontdekken in nieuwe game

Het Nederlands Openluchtmuseum is terug te vinden in een nieuwe mobiele game: Sofias Smuggling: Cross-Border Hunt! Het werd mede ontwikkeld door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

ARNHEM - Op 18 september gaven Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en Ulrich Francken, voorzitter van de Euregio Rijn-Waal, in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem het officiële startschot voor het spel, dat is te spelen op de mobiele telefoons van Android en iOS (iPhone).

Acht musea

In de game ontmoeten de spelers de mysterieuze handelaar Sofia, die door het grensgebied en de tijd reist. De spelers gaan in het voetspoor van Sofia op jacht naar de ‘enige echte waarheid’, langs acht echt bestaande musea, die elk hun eigen verhaal en personage hebben.

In contact met kunst en cultuur

Modernste technologieën, zoals Geocaching, Beacons en Augmented Reality zetten de spelers aan om aan de hand van museale objecten opdrachten en uitdagingen aan te gaan. Op deze wijze moet een belangrijke groep jongeren en gamers op een vernieuwende wijze in contact gebracht met kunst, schilderijen, kunstwerken, figuren, artefacten en historisch erfgoed.

Duitsland

Sofias Smuggling is tot stand gekomen door een intensieve Nederlands-Duitse samenwerking van cultuur, wetenschap en overheid. Acht musea en twee hogescholen werkten mee aan het project.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hochschule Rhein-Waal hebben de gehele storyline, alle lokale verhalen in de verschillende musea en de vele high-tech spelelementen ontwikkeld. 

Spelen in musea

De game kan gespeeld worden in de musea: LVR-Archäologischer Park Xanten, Kasteel Hernen (Geldersch Landschap & Kasteelen), Museum Goch, Museum Het Valkhof, Museum Kurhaus Kleve, Museum Schloß Moyland, Vrijheidsmuseum, Nederlands Openluchtmuseum.

De speler bepaalt zelf de volgorde van de spellocaties.

Downloaden

De multiplatform game Sofias Smuggling kan per direct gedownload worden in de Google Playstore en de Apple Store. Het spel is drietalig, Duits, Nederlands en Engels. 

Bekijk de trailer op www.sofiassmuggling.nl

Nederlands-Duitse samenwerking

Sofias Smuggling is tot stand gekomen door een intensieve Nederlands-Duitse samenwerking van cultuur, wetenschap en overheid. 

Het Interreg Project werd medegefinancierd door de Europese Unie, de Provincie Gelderland en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van Noordrijn-Westfalen en begeleid door de Euregio Rijn-Waal. 

Partners in het project waren: Erfgoed Gelderland (leadpartner), de deelnemende musea, de Hochschule Rhein-Waal, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de toerismebureaus Niederrhein Tourismus en Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden