Foto:
aangeboden door vakgarage.nl

Arnhemmers kiezen steeds vaker voor een tweedehands auto

Inwoners van Arnhem kiezen tegenwoordig steeds vaker voor tweedehands auto’s. Mensen lijken het gevoel te hebben dat een spiksplinternieuwe auto niet heel veel meerwaarde heeft ten opzichte van een occasion. Een interessante ontwikkeling die Vakgarage aan het denken zette. Zij gingen op onderzoek uit om erachter te komen waarom steeds meer mensen voor de tweedehands auto kiezen.

Voordelen van een tweedehands auto 

Los van het financiële verschil tussen een tweedehands auto en een nieuwe auto zijn er nog een aantal voordelen te zien. Allereerst hebben sommige automerken een milieubelastend productieproces. Het vervuilen van het milieu door een nieuwe auto te kopen zorgt bij veel mensen toch voor terughoudendheid. Daarnaast kun je een tweedehands auto vaak direct testen en ophalen. Een nieuwe auto moet eerst samengesteld worden en helemaal klaargemaakt worden om op te halen. Veel mensen hebben de tijd hier niet voor, of het geduld hier niet voor. Het onderhoud van een tweedehands auto is ook makkelijker, omdat je naar een garage naar keuze kunt gaan in plaats van naar de originele dealer. Een laatste voordeel voor Arnhemmers met een tweedehands auto zit hem in belastingkosten. Een tweedehands auto is simpelweg goedkoper in belasting dan een nieuwe auto.  

Zijn er nog meer voordelen?

Los van de financiële en praktische voordelen zitten er nog een aantal voordelen aan het aanschaffen van een occasion. Je kunt namelijk voor hetzelfde budget een ‘hogere klasse’ auto rijden. Ook staan er ontzettend veel tweedehands auto’s op internet die makkelijk met elkaar te vergelijken zijn. Je kunt dus altijd kiezen voor de auto met de beste prijs.

Waar moet je op letten?

Een tweedehands auto heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Er zijn ook een aantal zaken waar je goed op moet letten. Je moet bijvoorbeeld opletten dat je de auto van een betrouwbaar persoon koopt. Je wilt natuurlijk niet dat er van alles mis blijkt te zijn met jouw tweedehands auto, of dat hij zelfs gestolen blijkt te zijn. Wees kritisch op de verkoper en vertrouw niet alles wat je ziet. Als je niet over al te veel technische kennis beschikt kan het slim zijn om een aankoopkeuring te laten uitvoeren voor de verkoop. Zo weet je zeker dat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Bij een aankoopkeuring kun je zelf een garagebedrijf of specialist benaderen om een afspraak te maken, maar je kunt hiervoor ook de verkoper vragen.

Verzekering

Heel belangrijk bij het aanschaffen van een tweedehands auto is het afsluiten van een autoverzekering. Autopech komt altijd ongelegen en onverwachts en het is prettig om een expert het probleem snel te kunnen laten oplossen. In Nederland is iedere autobezitter verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Wanneer je beter verzekert wil zijn, zou je voor een Beperkt Casco of All Risk verzekering kunnen kiezen. Als je een goede autoverzekering hebt kun je met een gerust hart de weg op en krijg je bij pech vaak ook vervangend vervoer. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden