Sportbedrijf, fysio en diëtist helpen Arnhemmers met overgewicht


<p>De samenwerkingspartners voor de BeweegKuur.</p>

De samenwerkingspartners voor de BeweegKuur.

(Foto: Sportbedrijf Arnhem)

Sportbedrijf, fysio en diëtist helpen Arnhemmers met overgewicht

Sportbedrijf Arnhem, Fysio Donders en diëtistenpraktijk Vitasens gaan Arnhemmers met overgewicht helpen fitter en vitaler te worden. Vanaf oktober beginnen zij met het aanbieden van de zogeheten Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

ARNHEM - Met deze methode worden deelnemers twee jaar lang intensief begeleid door een team van een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. Het programma bestaat uit een combinatie van individuele coaching en groepsbijeenkomsten. Het doel is onder meer afvallen en een betere kwaliteit van leven door middel van blijvende gedragsverandering.

Basisverzekering

Dat doen ze onder de noemer ‘de BeweegKuur’. Vanwege de effectieve aanpak is de BeweegKuur één van de drie erkende leefstijlinterventies die sinds begin vorig jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Bas van Fysio Donders: “De combinatie van verschillende specialisten onder één dak, maakt deze aanpak uniek met als doel om u verder te helpen.”

Anja van Vitasens: “Bezig zijn met gezond leven in een groep deelnemers: dat betekent veel leren van elkaar met een gezonde hoeveelheid plezier!”

Karin van Sportbedrijf Arnhem: “Met deze disciplinaire aanpak, worden de deelnemers optimaal ondersteunt bij het creëren van nieuwe leefstijlgewoontes voor blijvend resultaat.”

Verwijzing nodig

Om in aanmerking te komen voor de interventie is een minimumleeftijd van 18 jaar vereist en een verwijzing van huisarts of medisch specialist nodig. Ook moet de Body Mass Index (BMI) hoger zijn dan 25 met een vergrote kans op chronische ziektes én je bent bereid om je in te zetten voor jouw gezonde leefstijl.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden via karin.van.den.berg@sportbedrijfarnhem.nl of info@fysiodonders.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden