Foto: Zeker in de zomer wil je dat de airco van je auto goed functioneert.

Deze drie problemen komen vaak voor bij de airco van een auto

  aangeboden door Onderdelenstore24.nl

De zomer is weer aangebroken in Nederland, dus de airco van je auto zal het de komende maanden druk krijgen. Met name als je op vakantie gaat wil je er zeker van zijn dat de airco goed werkt. Het komt namelijk regelmatig voor dat dit niet meer het geval is. Als je airco last heeft van één van de onderstaande problemen dan is het verstandig om een vervanger aan te schaffen.

Raar geluid

Een veel voorkomend probleem van een airco is het maken van een raar geluid, dit kan fluitend of brommend zijn. Als je een brommend geluid hoort dan komt dit vaak doordat de compressor toe is aan vervanging. Hoor je een fluitend geluid? Dan komt dit meestal doordat de ventilatieroosters niet volledig openen of sluiten. Hier kun je helaas weinig aan doen. Wat je wel kunt proberen is om de openingen iets meer open of juist dicht te zetten. Mogelijk zal dit de problemen verminderen, maar dat is nog maar de vraag. Het is beter om direct contact op te nemen met de online winkel onderdelenstore24.nl. Daar kunt u alles kiezen wat nodig is voor een goede werking van de airco in de auto.

Niet goed koud of warme lucht

Daarnaast kan het ook zo zijn dat de airco niet meer goed koud wordt of juist echt warme lucht geeft. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het komen doordat de ventilator kapot is, maar ook doordat de verdamper niet meer naar behoren werkt. Een andere reden van het probleem kan zijn dat de compressor stuk gelopen is of een lekkage in het systeem waardoor het koudemiddel verdwijnt. Is het de compressor of verdamper? Dan moet deze vervangen worden. 

Stank

Ook kan de airco een sterke muffe geur afgeven als het aanstaat, wat dus een ander probleem is. Als de airco stinkt dan komt dit doordat het systeem vervuild is door bacteriën en schimmels. Dit zal met name op de verdamper en de pollenfilter gebeuren, maar ook in de pollenfilterbehuizing en de aangrenzende luchtkanalen kan dit voorkomen. Meestal komt dit doordat de airco niet goed is onderhouden. Een reinigingsbeurt zal het probleem dan vaak ook wel oplossen. Doe dit wel, want de stank kan slecht zijn voor je gezondheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden