Afbeelding
Foto:

Doe de ridderproef

woensdag 29 december 2021 11:00 t/m 17:00

Ridder Corneel woont al jaren op Kasteel Doorwerth. Maar hij wordt al een dagje ouder en kan wel wat hulp gebruiken. Wil jij hem helpen en een echte ridder worden? Kom dan naar het kasteel en doe de Ridderproef. Op ontdekkingstocht door het kasteel leer je aan de hand van vragen en opdrachten meer over het leven op het kasteel. En heb je het geheime wachtwoord gekraakt, dan slaat Ridder Corneel je tot ridder voor het leven.

 

Tijd:                Doorlopend tussen 11.00 – 17.00 uur. 

Duur:              1 – 1,5 uur

Kosten:           Volwassenen € 12,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 5,00 en kinderen met Museumkaart betalen € 3,00 op vertoon van jaarkaart

Reserveren:    Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. 

 

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. 

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

Locatie