Afbeelding
Foto:

Schaapjes tellen in het kasteel

vrijdag 24 december 2021 11:00 t/m zondag 9 januari 17:00

In de boomgaard van het kasteel lopen bijna altijd schaapjes. Ze grazen met hun tanden en houden het gras dus lekker kort! Zo kunnen wij weer beter bij de stoofpeertjes komen. In de winter hebben we graag onze schaapjes op het droge. We hebben daarom niet alleen buiten maar ook binnen heel veel schaapjes. Kom jij de schaapjes tellen (en dan niet in slaap vallen he?)…..en waar zou het zwarte schaap zich verstopt hebben?

Bezoekers vanaf 13 jaar moeten een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs voor deze activiteit laten zien

Data: 24 december tot en met 9 januari 2022 (eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten)

Tijd: tussen 11.00 - 17.00 uur.

Duur: ongeveer een uur

Leeftijd: alle leeftijden          

Kosten: Naast reguliere toegang 2 euro per speurtocht

Entree museum: Volwassenen € 12,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart.

Reserveren:  Vooraf reserveren voor een tijdslot is raadzaam en kan via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. 

 

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. 

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

Locatie