Afbeelding
Foto:

Toevallige ontmoetingen

zondag 26 december 2021 11:00 t/m 17:00

Op 26 december kunt u weer een van de vroegere bewoners van Kasteel Doorwerth ontmoeten tijdens onze ‘toevallige ontmoetingen’. Een unieke kans om te horen hoe zij het leven in het kasteel ervaarden.

Op de laatste zondagen van de maand lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of een van haar kamermeisjes. De keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakell, of de Baron zelf.  En wie weet ontmoet je de allereerste eigenaar Berend van Doorenweerd of kun je meekijken over de schouders van de schilder Théophile de Bock. Beleef deze toevallige ontmoetingen mee! 

Tijd:                11.00 - 17.00 uur.

Kosten:           Naast reguliere toegang geen extra kosten.

Entree museum: Volwassenen € 12,00 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders gratis op vertoon van jaarkaart.

Bezoekers vanaf 13 jaar moeten een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs voor deze activiteit tonen.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. 

Bereikbaarheid

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. 

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

Locatie