Arnhem Sinfoniëtta in Musis
Arnhem Sinfoniëtta in Musis Foto: Maurice Gemmeke

Arnhem Sinfoniëtta speelt filmmuziek

zaterdag 1 juni 2024 20:00

ARNHEM/HUISSEN - Het Arnhem Sinfoniëtta brengt zaterdagavond 1 juni filmmuziek ten gehore. Het optreden is in de Zandse Kerk aan Van Wijkstraat 33 in Huissen en begint om 20.00 uur.

Het concert opent met muziek van Henry Mancini, die vooral bekend is van het herkenbare thema van ‘The Pink Panther’, maar ook van soundtracks van wat minder bekende films als ‘Charade’ en ‘Days of wine and roses’. 

Het orkest speelt vervolgens de fantastische muziek van de ‘The Lord of the Rings’-trilogie van regisseur Peter Jackson.

Verrassend is dat ook muziek van Ludwig van Beethoven op het programma staat. Arnhem Sinfoniëtta speelt een deel uit zijn Zevende symfonie (het Allegretto) dat in meerdere films te horen is, onder meer in de film ‘The King’s Speech’. 

Na de pauze klinkt het aangrijpende openingsthema van ‘Schindler’s List’ van componist John Williams. De solopartij wordt gespeeld door Alexej Pevzner, die niet alleen de dirigent is van Arnhem Sinfoniëtta, maar ook plaatsvervangend concertmeester van Phion. 

Het concert wordt afgesloten met de spectaculaire muziek van ‘Star Wars’, ook geschreven door John Williams. Het hoofdthema van ‘Star Wars’ is een van de meest herkenbare en geliefde melodieën in de filmgeschiedenis.

Kaarten voor het concert kosten 15,00 euro; houders Gelrepas  en jongeren tot 18 jaar betalen 5,00 euro. Kaarten zijn te koop aan de zaal, en digitaal via www.arnhem-sinfonietta.nl .

Locatie