Afbeelding
Foto:

Hommelsemarkt op Hemelvaartsdag

donderdag 9 mei 2024 8:30 tot 17:00

ARNHEM - Op Hemelvaartsdag 9 mei, kun je heerlijk komen struinen op de Hommelsemarkt. Dit is heel wat anders dan een vrijmarkt. Op deze jaarlijkse markt nemen winkeliers en marktkooplieden uit Arnhem en het hele land eenmalig hun assortiment mee naar hun marktkraam.  Van 08.30 tot 17.00 uur kijk je je ogen uit. 

Er is voor ieder wat wils. Denk aan kleding, sieraden, edelstenen, dekbedden, boeken, puzzels, speelgoed, woondecoratie, bloemen, maar bijvoorbeeld ook geprepareerde tropische vlinders en meer! Ook aan de inwendige mens is gedacht! Er staan kraampjes met onder meer Turkse lekkernijen, verse broodjes, worst, saté, Indische en Aziatische hapjes, churros, poffertjes, friet en oliebollen.

Op de Hommelsemarkt vind je veel verschillende kraampjes van allerlei winkels. Er zit dit jaar nog meer verschil tussen de winkels die meedoen waardoor de diversiteit aan verkoopwaar nóg groter is. Het belooft weer een supergezellige dag te worden! Ook goed om te weten: er is ook dit jaar weer een toiletvoorziening aanwezig voor de bezoekers.

De Hommelsemarkt is megagroot: er staan zo’n 300 marktkramen, aangevuld met verkoopwagens. Jaarlijks komen er zo’n 50.000 bezoekers. Er is weinig parkeergelegenheid in de omgeving. Het is daarom verstandig om níet met de auto te komen, maar met het ov, wandelend of met de fiets te gaan.