Hans en Hans
Hans en Hans Foto: foto; Harmjan Roeles

Sterk Water

woensdag 8 mei 2024 9:00 tot vrijdag 31 mei 0:00

Harmjan Roeles die eerder zijn kunstenaarschap opgaf maakt tekeningen, beelden, foto’s en muziek. Hij is portretschilder en performer. Dat afstand doen van het kunstenaarschap geeft hem veel vrijheid. De vrijheid om dingen te doen en te maken los van oordelen van anderen, zélfs los van zijn eigen oordeel. Los van richting kan het alle kanten op gaan. 

Een keer had een tentoonstelling van hem de titel; lukraak. Dat is wat het is en dan vaak raak. Ingegeven door verwondering bij van alles en nog wat. Bij een leeg closetrolletje bijvoorbeeld. Hij spaart ze om er mee te bouwen, om ze te betekenen. Zo mag hij slechte portretten schilderen op boekomslagen, bankbiljetten of schoenen, zolang hij er maar plezier aan beleeft. 

Harmjan houdt  van troep, van afgedankte zooi. Veegt dat bij elkaar, als het ware. Hij stopt een boek, een dummy in een oud aquarium als een organisme op sterk water. Sluit de bak hermetisch af vanwege de stank van de verrotting.

De etalages van de Zijlstra Galerij zijn eigenlijk ook een soort van aquaria waar je met kinderlijk genoegen naar kunt staren.

Dagelijks te zien tot 00:00 uur, dan gaan de lichten uit.

Zijlstra Galerij, Klarendalseweg 137 in Arnhem

Locatie