Arnhemse Drakar Races.
Arnhemse Drakar Races. Foto: @shsa.nl

Tweede editie Arnhemse Drakar Races

zondag 26 mei 2024 13:00

ARNHEM - Stichting Historische Schepen Arnhem houdt zondag 26 mei de tweede editie van de Arnhemse Drakar Races. Twaalf teams strijden om de snelste tijd over 330 meter stroomopwaarts aan de Rijn.

In nagebouwde Vikingschepen varen steeds twee teams tegen elkaar. Kracht, techniek en samenwerking is nodig om deze eigentijdse Vikingschepen op volle snelheid te krijgen. Elk team van tien peddelaars legt de afstand twee keer af. De trommelaar geeft het roeitempo aan. De twee teams met de snelste tijden racen uiteindelijk de finale. 

Er is plek voor 12 teams. Elk schip krijgt een ervaren stuurman mee. De start is om 13.00 uur, de finale om ongeveer 16.30 uur. Wil je nog een team aanmelden, mail naar drakarraces.arnhem@gmail.com.

Bezoekers kunnen al vanaf 11.00 uur het terrein op. De toegang is gratis. Er is muziek, drankjes en hapjes en kinderen kunnen tekenen en bootjes bouwen. Vanaf het terras en de oever heb je prachtig uitzicht op de Rijn, de stad en de races.

Het evenement is bereikbaar vanaf de Stadsblokkenweg / Arnhem-Zuid en vanaf de stadskade ook met het voetveer. Vaartijden zijn van 11.00 tot 18.00 uur.