Jabber cast 'Kookpunt'
Jabber cast 'Kookpunt' Foto: Stichting Jabber

Musicalgroep Jabber laat vibes tot ‘Kookpunt’ komen

zondag 26 mei 2024 14:30 tot 17:00

In de productie van voorjaar 2024 laat musicalgroep Jabber de vibes en vibraties tussen twee restaurants, de politiek en het journaille tot een hoogtepunt komen in de productie ‘Kookpunt’.

Het keukenpersoneel en de gasten van restaurants Papinacho en Chez Renée hebben onderling al het nodige met elkaar te stellen. Daarnaast gieren de vibes binnen de twee keukens ook het publiek tegemoet. Het is bijna niet bij te houden hoe de gastvrouw aan de ene kant lijdt onder de meesterkok terwijl de meesterkok aan de andere kant de eigenares voortdurend voor uitdagingen stelt.

Er valt dus veel te zien en te horen: aan de ene kant de chique clientèle van Chez Renée en aan de andere kant de volkse stamgasten van het Mexicaanse restaurant Papinacho. Het is wel duidelijk dat de gasten van de beide etablissementen niet zoveel van elkaar willen weten.

Als klap op de vuurpijl lanceert het Ministerie van Culinariteit een serie maatregelen om de Nederlandse bevolking te dwingen maat te houden en de restaurants de duimschroeven aan te draaien. Dat betekent een halvering van het aantal restaurants en dus volop concurrentie. Dit drijft de vibes tot ongekende hoogte op. De verhitting neemt toe, ook in de serie persconferenties, waar de drie journalisten de ministers en de persvoorlichter het vuur na aan de schenen leggen.

Het stuk is vol strijd en plezier in alle opzichten en voor iedereen! De musical ‘Kookpunt’ is te zien in Theater De Leeuw te Arnhem op vrijdagavond 24, zaterdagavond 25 en zondagmiddag 26 mei 2024. Kaartjes zijn te bestellen via www.jabbertheater.nl/kaartverkoop

Geschreven door Marije van den Berg, Wouter Joosen, Annie Vergouwen, Theo Vaes, Peter Wouters en Richard Mathijssen. De muzikale arrangementen zijn gecomponeerd door Thijs van Gurp. De voorstelling ‘Kookpunt’ wordt neergezet door 19 enthousiaste castleden en is geregisseerd door Melanie Stellaard-Peters. De cast is muzikaal begeleid door vocal coach Judith Vugts, danscoach Timon Kornelis en muzikaal talent Roel Sleurink.

Locatie