Sonsbeek vlot in Park Sonsbeek Arnhem
Sonsbeek vlot in Park Sonsbeek Arnhem Foto: Jan-Joris Heling

‘Sonsbeek Dubbel’ met Isseltaler Musikanten en Klarendal Jazzorkest

maandag 20 mei 2024 12:00 tot 16:00

Sonsbeekvlotconcerten presenteren Tweede Pinksterdag 20 mei 2024 ‘Sonsbeek Dubbel’.  Tussen 12.00 uur tot 16.00 uur treden twee ensembles op. De optredens vinden plaats op het Sonsbeekvlot bij Brasserie De Boerderij in Park Sonsbeek Arnhem. 

Onder de naam ‘SONSBEEK DUBBEL’ laat Jan-Joris Heling, de organisator van Sonsbeekvlotconcerten twee orkesten optreden, welke actief zijn in verschillende muziekstijlen.  Met een kwalitatief hoogstaande programmering van het festival wordt de blaasmuziek én de bigbandmuziek gepromoot. 

Op Tweede Pinksterdag treden voor u op de Isseltaler Musikanten en het Klarendal Jazzorkest. Op de facebooksite facebook.com/sonsbeekvlotconcerten en Instagram instagram.com/sonsbeekvlotconcerten staat nadere informatie.

De Isseltaler Musikanten uit het naburige Rheden, staan onder leiding van Cyrille van Poucke en spelen op hoog niveau traditionele en nieuwe Böhmische blaasmuziek. Sinds de oprichting in 1977 is de kapel haar Böhmische Egerländerroots trouw gebleven. Diverse werken van Ernst Mosch und sein Egerländer Musikanten en diverse andere Böhmische (jonge) componisten zullen tijdens het programma de revue passeren. 

Gedurende haar 45-jarig bestaan is het blaasorkest uitgegroeid tot een toonaangevende kapel. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de bühne te vinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Het orkest speelde in Zuid-Tirol op het muziekfeest in Tramin, is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) bij de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur en heeft in mei 2022 geprogrammeerd gestaan op de 3e editie van het Open Air festival Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk). In 2025 staan de Isseltaler Musikanten weer op dit internationale podium. Ook de Zwarte Cross is geen onbekend terrein voor het orkest; net zoals vorig jaar staan de muzikanten ook dit jaar op het podium in de Tirolertent op de Zwarte Cross.     

Het Klarendal Jazzorkest (KJO) ontstond ooit in de bekende Arnhemse volkswijk. Vandaar de naam van deze vitale big band, die onder de leiding van Guus Tangelder steeds andere uitdagingen aangaat. De samenstelling van het orkest? Een uniek en verfrissend samenraapsel van professionals, semi-professionals, ambitieuze liefhebbers en ArteZ-(conservatorium)talenten. 

Kenmerkend is de leeftijdsopbouw: in KJO spelen zowel twintigers als zestigers. Deze muzikanten hebben een gezamenlijke missie: de big bandtraditie levend houden en voor de actuele, avontuurlijke uitingen van deze jazzcultuur een nieuw publiek aanboren. Het repertoire is zeer breed en gevarieerd. Naast ambitieuze composities van Bob Mintzer, Mike Manieri en Jaco Pastorius, met een stevige, funky ondergrond, speelt KJO klassiekers in de soepele swingtraditie van Count Basie en arrangeur Sammy Nestico.

Locatie