Stel je voor dat alle rivieren drinkbaar zijn. Wat is daarvoor nodig? En wat kan jij doen?
Stel je voor dat alle rivieren drinkbaar zijn. Wat is daarvoor nodig? En wat kan jij doen? Foto: Nederlands Watermuseum

Wat zijn de (on)mogelijkheden van een drinkbare rivier?

donderdag 2 mei 2024 19:45

ARNHEM - Stel je voor dat alle rivieren drinkbaar zijn. Wat is daarvoor nodig? En wat kan jij doen? Donderdagavond 2 mei gaat men in het Nederlands Watermuseum aan de Zijpendaalseweg 26-28 in Arnhem in gesprek over de (on)mogelijkheden van een drinkbare rivier. Start om 19.45 uur.

Sprekers zijn Antoinet Looman (heemraad waterschap Rijn en IJssel), rivierjournalist Wim Eikelboom, waterverbinder Kirsten van Gorkum-  van de Meeberg en kunstenaar en artistiek onderzoeker Martine van Lubeek. De avond is vrij toegankelijk, aanmelden is verplicht, via wnwrij@gmail.com.

“Rivieren zijn een van onze kwetsbaarste ecosystemen. Met maar één handeling kan één persoon een rivier vervuilen, maar we hebben iedereen en alle handelingen nodig om een stroomgebied schoon en gezond te houden. Daarom startte Li An Phoa Drinkable Rivers, een initiatief waar ze van bron tot monding zogenaamde rivier-families mobiliseert om rivieren weer in balans te brengen. Haar wenkende perspectief is een inspiratiebron voor velen. Antoinet Looman zegt daarover: ‘Onze acties doen ertoe. Drinkbare rivieren zie ik als een richting op het kompas die altijd goed is. Een gezonde rivier is een gezonde samenleving’,” aldus de organisatie.

Donderdag 2 mei zijn bewoners en bestuurders van Arnhem en omstreken welkom om in gesprek te gaan over het streven naar een rivier die ecologisch in balans. De avond is een inleiding op de wandeling langs de Berkel van 26 mei tot 8 juni, van bron tot monding. “Aan de hand van spirituele en pragmatische beschouwingen bespreken we onze verbinding en zorgen om water. De aanwezigen krijgen een inkijkje in het programma van de Berkelwandeling en leren welke stap ze zelf kunnen zetten in de richting van een schone, drinkbare rivier.”

www.waternatuurlijk.nl

Locatie