Afbeelding
Foto:Jessie Kamps

Jong blazerskwintet in Bakermat

zondag 19 mei 2024 15:00

ARNHEM - Het jonge talentvolle Dianto Reed Quintet verzorgt zondag 19 mei in Bakermat een bijzonder optreden. Zij brengen hun nieuwste programma Pour la Postérité, waarin zij muziek en beeldende kunst met elkaar verbinden aan de hand van twee artistieke reuzen van de vorige eeuw: Igor Stravinsky en Pablo Picasso. Hun uitvoering is geen statische, maar een levendige presentatie die wordt ondersteund met beeldmateriaal. 

Al enkele jaren verrassen zij met originele uitvoeringen en wonnen verschillende internationale concoursen. Zo speelden zij in het Concertgebouw en op het Grachtenfestival in Amsterdam. Ook hebben zij eerder in Musis Sacrum in Arnhem gespeeld.

Het optreden in Bakermat aan de Isaak Evertslaan 11 in Arnhem begint om 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur). Entree (incl. pauzedrankje): in de voorverkoop: 22,00 euro, aan de zaal: 24,50 euro. Voor tickets en info: www.wijkcentrumbakermat.nl/20240519diantoreedquintet/ 

Voor trailer van het concert (video Grycko Films): https://m.youtube.com/watch?feature=shared&v=Qon0raIb6fg

Programma Pour la Pospérité 

•Igor Stravinsky (1882-1971): Pour Picasso (1917) 

• Igor Stravinsky: Pulcinella Suite (1920). Arr. Max Knigge. - Sinfonia - Serenata - Scherzino - Toccata - Vivo - MinueYo. Finale. 

• Erik Satie (1866-1925): Parade (1917). Arr. Max Knigge. 

• Manuel de Falla (1876-1946): El sombrero de tres picos: Suites nr1 y nr2. (1919). Arr. Arjan Linker. - Introducción - La Tarde - Fandango - Las vecinas - El Corregidor 

• Julian Schneemann (1992): Song, fugue and groove on a tune by Stravinsky (2023). Pieza de encargo basada en Pour Picasso de Stravinsky. 

Voor de animatie en scenografie tekent Yannick Verweij en Yorick Stam is stage director. 

Locatie