Afbeelding
Foto:

Acties voor Vitesse: corteo en posteractie

zondag 19 mei 2024 13:00

ARNHENM - Zondag 19 mei verzorgen verschillende supportersgroepen binnen Vitesse en de supportersvereniging een corteo (stoet van voetbalsupporters) van de stad naar Gelredome. De corteo vindt plaats vóór de laatste thuiswedstrijd tegen Ajax en start om 13.00 uur vanaf de Korenmarkt. Reeds vanaf 11.00 uur kunnen mensen terecht voor een drankje in verschillende kroegen op de Korenmarkt die speciaal voor deze gelegenheid open gaan.

De route loopt vanaf de Korenmarkt via de Mandelabrug naar Gelredome. “Doel van de tocht is te laten zien dat Vitesse leeft en nooit mag verdwijnen! We roepen iedereen op om mee te lopen en zullen om 14.00 uur bij het stadion zijn. De loopafstand is iets meer dan 2,5 kilometer dus dat is goed te doen voor jong en oud! Laten we er samen een mooie loop/corteo van maken SAMEN, VOOR GEEL-ZWART!”, aldus de organisatie.

“Let op: op de Korenmarkt mag géén pyro of vuurwerk afgestoken worden en laat je knalvuurwerk thuis.”

Posteractie 

In navolging van de posteractie in 2017 en 2021 tijdens de bekerfinales is er door suppoters weer een poster gemaakt. “Met deze poster ondersteunen we de seizoenkaartcampagne van Vitesse ‘Voor Geel-Zwart’ en roepen we iedereen op de stad weer geel zwart te laten kleuren. Er zijn door een sponsor 20.000 poster beschikbaar gesteld dus leef je uit. Hang ze achter je ramen, plak ze overal waar ze gezien worden, hang je school vol, je sportkantine of werkplek er vol mee er is genoeg en iedereen mag het zien WIJ ZIJN GEEL ZWART, WIJ ZIJN VITESSE!”

De posters worden ná de wedstrijd Vitesse-Ajax op 19 mei bij de verschillende uitgangen uitgedeeld en zijn later op meerdere plekken in de stad af te halen.