Afbeelding
Foto:

Expo ‘Cabinets of Presence’ bij POST Arnhem

zaterdag 18 mei 2024 12:00 tot zondag 28 juli 17:00

ARNHEM - Bij POST Arnhem aan de Driekoningenstraat 16 in Arnhem is van 18 mei t/m 28 juli de solotentoonstelling ‘Cabinets of Presence’ te zien, met werk van Mario Sergio Alvarez.

Geïnspireerd door zijn persoonlijke ervaringen als migrant uit een dictatoriaal postsocialistisch land overstijgt het werk van Mario Sergio Alvarez biografische verhalen om universele thema’s als solidariteit, herinnering, identiteit en migratie bespreekbaar te maken. ‘Cabinets of Presence’ is een solotentoonstelling van Mario Sergio Alvarez waarin deze thema’s centraal staan en de kunstenaar zich afvraagt: wat maakt ons tot wie we zijn?

“Alvarez opereert vanuit de gedachte dat alle kunst inherent politiek is. De kunstenaar wijst ons erop dat wij leven in een tijdperk van simulatie, waarbij wij voortdurend alternatieve realiteiten voorgeschoteld krijgen. Daarom bekritiseert hij in zijn werk de strategieën die machthebbers toepassen om ons realiteitsbesef te manipuleren. Mede door zijn persoonlijke ervaringen staat Alvarez in zijn werk stil bij hoe de manipulatie van begrippen als ‘identiteit’, ‘thuis’, ‘geschiedenis’ ten grondslag liggen aan een (re)constructie van de realiteit.”

Mario Sergio Alvarez (1993) is een multidisciplinair kunstenaar en woont en werkt in Nijmegen. In zijn praktijk onderzoekt hij de wisselwerking tussen omgeving, cultuur en identiteit aan de hand van fotografie, installaties, schilderijen, films en publieke interventies. 

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

www.platformpost.nl