Tweede Kamerlid Ines Kostic.
Tweede Kamerlid Ines Kostic. Foto: Partij voor de Dieren

Voorpremière ‘Nata Per Te’ in Focus Filmtheater Arnhem

vrijdag 17 mei 2024 19:00

ARNHEM - Op de Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie (IDAHOBIT) komt COC Midden-Gelderland in samenwerking met Focus Filmtheater Arnhem met een bijzondere avond voor de lhbti+ gemeenschap en haar bondgenoten. Vrijdag 17 mei wordt een exclusieve voorpremière vertoond van de hartverwarmende film ‘Nata Per Te’. Aanvang 19.00 uur.

Nata Per Te vertelt het waargebeurde en ontroerende verhaal van Luca en Alba: een man en een klein meisje die elkaar hard nodig hebben, ondanks de uitdagingen die de wereld om hen heen met zich meebrengt. Het verhaal speelt zich af in 2017, waarbij de rechtbank in Napels op zoek is naar een gezin voor Alba, een babymeisje met het syndroom van Down dat vanaf haar geboorte in het ziekenhuis werd achtergelaten. Luca, een alleenstaande homoseksuele man met een diepgeworteld verlangen naar vaderschap, vecht voor de voogdij over Alba. Maar hoeveel afwijzingen van ‘traditionele’ gezinnen moet Luca doorstaan voordat hij als geschikte vader wordt gezien?

Na de filmvertoning staat een nagesprek gepland over roze ouderschap, waarbij verschillende sprekers hun inzichten en ervaringen delen: Ines Kostic (Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren); Suzan Kemperman (raadslid in Arnhem); Mina Yacoub (Queer Collective Arnhem) en  Ricardo Brouwer (voorzitter COC Midden-Gelderland). 

“Dit evenement biedt niet alleen een kans om een inspirerende film te bekijken, maar ook om belangrijke gesprekken te voeren over inclusie, acceptatie en het recht op ouderschap voor iedereen, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit”, aldus de organisatie.

Tickets via www.focusarnhem.nl/agenda/nata-per-te/ 

Locatie