Afbeelding
Foto: eigen foto werkgroep Spijkerkwartier

Bloembakkenactie Spijkerkwartier

zaterdag 11 mei 2024 9:00 tot 16:00

ARNHEM - Zaterdag 11 mei (de dag vóór Moederdag) heeft tussen 09.00 en 16.00 uur op het pleintje vóór De Lommerd in de Spijkerstraat in Arnhem de Bloembakkenactie plaats. Werkgroep Spijkerkwartier verzorgt deze actie dan voor de 51e keer.

De actie startte In 1974 nabij de voormalige Bakkerij ten Hoopen in de Spijkerstraat. De wijk had in 1974 een versteende uitstraling. Een aantal bewoners nam toen het initiatief om de wijk groener en fleurig te maken en startte de Bloembakkenactie. Bewoners konden bloembakken bestellen en vrijwilligers bevestigden de bloembakken aan de gevels. Met de jaren is de wijk groener geworden; meer bomen, boomspiegels en binnentuinen. De Bloembakkenactie is al die jaren gebleven als service naar de bewoners. Ook dit jaar voorziet kwekerij ‘t Kleintje de bewoners van planten.

De Groengroep is ook aanwezig als mensen vragen hebben over groen in de wijk. De opbrengsten van de actie worden benut voor het ondersteunen van wijkactiviteiten zoals bijvoorbeeld het Gerda van Steijn Bloemenfonds.

Kom op tijd want op = op!

Locatie