Lezing: ‘Waterhuishouding Veluwe in historisch perspectief’

dinsdag 9 april 2024 20:00 tot 22:00

ARNHEM - Op uitnodiging van Natuurkundig Genootschap Wessel Knoops verzorgt Flip Witte dinsdagavond 9 april een lezing getiteld ‘Waterhuishouding Veluwe in historisch perspectief’. De lezing is in de Nieuwe Coehoorn (tegenover station Arnhem) van 20.00 tot 22.00 uur. Het eerste bezoek aan een Wessel Knoops lezing is gratis; daarna wordt verwacht dat men lid wordt (30 euro per seizoen van 8 lezingen).

De Veluwe verdroogt, wordt jarenlang geroepen, maar hoe weten we dat zo zeker? Was het met water op en langs de Veluwe dan vroeger beter gesteld? En dat terwijl er steeds meer neerslag is gevallen. Niet alleen afgelopen winter, maar structureel: sinds een eeuw is de neerslaghoeveelheid met ongeveer 100 millimeter per jaar toegenomen. Witte vertelt over oude denkbeelden over de herkomst van het beekwater, over de oorzaken van verdroging en over de toekomst van beken en sprengen.

Locatie