Panta Rhei Vocaal.
Panta Rhei Vocaal. Foto: Frans Ypma

‘Met de paplepel’: liederen en verhalen over moeders

zondag 7 april 2024 15:30

VELP – De Vlaamse hoogleraar verliesverwerking Manu Keirse geeft op zondag 7 april een lezing in Velp over moeders. Zijn verhalen worden afgewisseld met zang van kamerkoor Panta Rhei Vocaal. 

Manu Keirse is klinisch psycholoog en emeritus hoogleraar aan de universiteit van Leuven (België). Hij is deskundig op het gebied van verlies en rouw en heeft veel boeken op zijn naam staan, zoals ‘Helpen bij verlies en verdriet’. In zijn boeken schrijft hij in begrijpelijke taal over verlies en rouw en overleven.

Manu Keirse is een bevlogen man en verhalenverteller pur sang. Met zijn verhalen uit de praktijk en zijn Vlaamse tongval trekt hij volle zalen. Keirse belicht een aantal kanten van de verhouding met moeders. Ook hun sterfelijkheid en het missen van hen komen aan bod in zijn verhalen. 

In afwisseling met en afgestemd op de verhalen van Keirse brengt Panta Rhei Vocaal muziek rondom het thema moeders. Panta Rhei Vocaal zingt bij leven en dood, bij momenten van afscheid. Het is een groep ervaren zangers, die overal in het land bij uitvaarten zingt onder leiding van dirigent Frank Litjens.

‘Met de paplepel’ vindt plaats op zondag 7 april om 15.30 uur in de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp. Kaarten à 18,00 euro zijn te verkrijgen via de website en – indien nog beschikbaar – vanaf 15.00 uur bij de kerk. Meer informatie op www.pantarheivocaal.nl

Locatie