Kleinkunst in Bakermat

zondag 7 april 2024 15:00

ARNHEM - In Bakermat aan Izaak Evertslaan 11 in Arnhem wordt zondag 7 april een kleinkunst programma  gebracht. Flora de Geus en Tobias Wenting, twee in Arnhem geboren en getogen kleinkunstenaars brengen beiden met hun artistieke compagnons een eigen programma: een theaterstuk en luisterliedjes. Aanvang 15.00 uur (zaal open om 14.30 uur). 

‘Verzoening’ is een theaterstuk, gecreëerd door jazz-zangeres Flora de Geus en mondharmonicaspeler Rutger Mathys. Deze twee gelijkgestemde zielen vonden elkaar op het conservatorium van Rotterdam in de liefde voor taal, theater en muziek. Beiden spelen ze ook piano, schrijven poëzie en muziek. In hun stuk kijken ze naar zichzelf en de wereld rondom hen. Ze komen nieuwe mensen tegen, oude gekenden, verloren liefdes en nog niet-vervulde dromen. Muziek is de leidraad door deze tocht.

De Fransen hebben het chanson, Nederlanders hun luisterliedjes. Pianist en kleinkunstenaar Tobias Wenting en accordeonist Dirk Overbeek, die beiden op Artez in Arnhem zaten, brengen een ode aan het Nederlandse kleinkunst- en theaterlied. Inspirerende en ontroerende liedjes van vroeger en nu passeren de revue in verrassende, verfrissende en virtuoze arrangementen. Zowel bekende als onbekende pareltjes komen aan bod van Jules de Corte en Harry Bannink tot Wende en vele anderen. Wenting is voortdurend op zoek naar onconventionele manieren waarop muziek en tekst samen kunnen komen. Accordeonist Dirk Overbeek laat in alles wat hij doet veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument.

Voor tickets en info: https://www.wijkcentrumbakermat.nl/20240407kleinkunst/

Locatie