Concertlezing Jan Brokken

zondag 7 april 2024 15:00 tot 17:00

 ARNHEM - In Kumpulan Bronbeek aan de Velperweg 147 in Arnhem verzorgt Jan Brokken zondag 7 april een concertlezing over zijn Indië-trilogie. Met medewerking van pianist Tobias Borsboom. 

‘De Kampschilders’, ‘De Tuinen van Buitenzorg’ en ‘Mijn kleine waanzin’ van Brokken lezen als een trilogie. Ze gaan over zijn ouders die in het voormalige Indië in een jappenkamp hebben gezeten en over zijn eigen jeugd na de oorlog. 

‘De Kampschilders’ gaat over de kunstenaars Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp terechtkwamen als de ouders van Jan Brokken. In ‘De Tuinen van Buitenzorg’ gaat Brokken op zoek naar de geschiedenis van zijn moeder Olga die in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisde. De titel is ontleend aan de gelijknamige compositie voor piano van de Poolse componist Leopold Godowsky. In beide boeken verweeft Brokken het verhaal met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis. ‘Mijn kleine waanzin’ is Jan Brokken’s relaas over zijn jeugd als domineeszoon in het Zuid-Hollands dorp Rhoon, en over de oorlog die zijn familie met zich meedroeg. 

De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur  Entree 20,00 euro bij voorintekening en 25,00 aan de zaal. Optie: na afloop rijsttafel in de Kumpulan (30 euro pp, reserveer rechtstreeks bij de Kumpulan). 

Meer toelichting en aanmelden: www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten

Locatie