KWA gebouw Kemperbergerweg 813 Arnhem
KWA gebouw Kemperbergerweg 813 Arnhem Foto: KWA

Workshop Linosnede bij de KWA

zaterdag 6 april 2024 10:30 tot 15:00

Dit jaar verzorgt de KWA elke eerste zaterdag van de maand - met uitzondering van de voorjaars- en zomervakantie - leerzame workshops in basistechnieken Schilderen en Grafiek. Onder begeleiding van professionele docenten wordt telkens een ander onderwerp uitgediept in kleine overzichtelijke groepen van maximaal 12 personen. 

Op zaterdag 6 april is er een Grafiek workshop over Linosnede.

Een linosnede geeft je de mogelijkheid om op een sterk grafische manier een prent te maken. Bij het maken van een linosnede guts je een afbeelding uit in een stuk linoleum. In deze workshop werken we vanuit een meegebrachte foto. We kijken hoe je de foto om kan zetten naar het snijwerk op je plaat. Na het snijden drukken we de linosnede zowel met de hand af, als met de pers, beide in een kleine oplage in zwart-wit. Je leert daarbij hoe je de pers goed in moet stellen. 

Daarna kijken we naar verschillende manieren om een meerkleurendruk in linosnede te maken. Een van deze manieren proberen we kort uit met je reeds gemaakte werk. Na de workshop ken je de basis van het lino snijden in zwart-wit en heb je een beeld van de mogelijkheden van meerkleurendruk. Je gaat naar huis met je zelfgedrukte werk en als je het leuk vindt kun je ook nog met medecursisten afdrukken uitwisselen. Voor linoleum wordt gezorgd. 

Je kunt je aanmelden via de website van de KWA: https://www.kwa-vtk.nl/home/nieuws-kwa