Jaap van de Weg.
Jaap van de Weg. Foto: jaapvandeweg.nl

Interactieve lezing: ‘Karma en reïncarnatie in het Christendom’

zaterdag 6 april 2024 10:00 tot 12:30

ARNHEM - Gepensioneerd arts Jaap van de Weg verzorgt zaterdag 6 april een interactieve lezing over ‘Karma en reïncarnatie in het Christendom’. De bijeenkomst is in de Johanneskapel van Christengemeenschap Arnhem aan de Brugstraat 5 in Arnhem van 10.00 tot 12.30 uur (inloop vanaf 09.45 uur). Entree: vrijwillige bijdrage.

“In deze tijd staan veel mensen er open voor dat er zoiets bestaat als reïncarnatie en daarmee samenhangend in relatie tot die opvolgende levens het bestaan van karma. Het is een uitdaging om die begrippen verder te concretiseren en op hun consequenties te bezien: wat in je reïncarneert dan wel? En hoe zou karma in de praktijk kunnen werken?”, aldus van de Weg. 

“Karma is niet zoiets als straf voor wat je misdaan hebt een vorige keer: het is meer een vorm van herkansing, en een weerstand die de mogelijkheid geeft nieuwe kracht aan te ontwikkelen.” Van de Weg neemt het publiek mee in zijn levendige inzichten door onderzoek en laat hen beleven hoe onderzoek gedaan kan worden. “Het is een uitdaging om te gaan zien hoe deze dingen in het dagelijkse leven een rol spelen. Dat verandert ook je ervaring van het dagelijkse leven doordat het de gebeurtenissen daarvan in een veel groter kader zet. Dat geeft verwondering!”

Locatie