Hester Macrander
Hester Macrander Foto: Ans Dekkers

Lezing Maand van de Filosofie: Grip op chaos

dinsdag 23 april 2024 20:00 tot 22:00

Grip op chaos

Interactieve lezing door Hester Macrander

Elk jaar in april is het de landelijke Maand van de Filosofie. De Maand van de Filosofie is bedoeld om het onderwerp filosofie onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Want filosofie is leuk en interessant voor iedereen! Dit jaar is het thema Chaos.

Ook dit jaar organiseert Humanistisch Verbond Arnhem Rijnstreek weer een lezing in het kader van de Maand van de Filosofie. Dit jaar wordt die gehouden door Hester Macrander. Zij gaat met ons op zoek naar de relatie tussen de filosofie achter de Verbindende Communicatie, het humanisme en levenskunst in het algemeen. Hoe kunnen we vanuit zelfreflectie grip krijgen op de chaos, zodat we ook humaan handelen? Dat vergt levenskunst!

Hester Macrander kijkt door de bril van de Verbindende Communicatie naar wat mensen doen, en kunnen doen, zodat we effectief omgaan met de chaos op micro- en macroniveau: zowel in onze persoonlijke relaties, als in het bouwen van een humane samenleving. In de Verbindende Communicatie kijken we naar de universele menselijkheid, onze drijfveren. Als de voorwaarden voor een basaal bestaan op orde zijn, dan gaat het om vrede en veiligheid, verbinding, vrijheid en vervulling. En dat in samenhang met elkaar. Van ik, naar jij, naar wij.

Hester Macrander is van huis uit Neerlandicus en theatermaker. Ze maakte diverse cabaretvoorstellingen en schreef een tijd lang columns voor de Gelderlander. Vanaf 2006 verdiepte zij zich in de Verbindende Communicatie (Geweldloze Communicatie) van Marshall Rosenberg. Ze geeft momenteel hoofdzakelijk trainingen in verbindend communiceren en dit jaar komt haar boek uit: Verbindend communiceren, hoe dan?

Toegang is gratis. aanmelden niet nodig.
Informatie: secretaris@hv-arnhem.nl

Locatie