Oesterzwammen aan zak met substraat van koffiedik van SpijkerZwam.
Oesterzwammen aan zak met substraat van koffiedik van SpijkerZwam. Foto: SpijkerZwam

Open Dag SpijkerZwam

zondag 14 april 2024 11:00 tot 16:00

ARNHEM - SpijkerZwam aan Spijkerstraat 125 in Arnhem is een sociale en circulaire oesterzwammenkwekerij. De oesterzwammen worden gekweekt op het koffiedik (restproduct) van lokale kantoren en worden lokaal geleverd aan Arnhemse horeca en inwoners. Hiermee worden er stageplekken gecreëerd waarin studenten en SpijkerZwam van elkaar leren en worden er werkplekken gecreëerd waarin mensen een bijdrage leveren in de omstandigheden die voor hen werken.

SpijkerZwam opent zondag 14 april van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren. Iedereen is welkom om te zien hoe oesterzwammen op koffiedik worden gekweekt en je leert hoe je thuis oesterzwammen kan kweken. Je kan hapjes met oesterzwammen proeven waaronder de oesterzwam bitterbal.

Ook is er een lokale markt waarop kunstenaars op de oesterzwam geïnspireerd werk tonen en andere Arnhemse duurzame initiatieven zichzelf presenteren. Meer informatie is op te vragen via info@spijkerzwam.nl.

Locatie