Rik Balder
Rik Balder Foto: Rik Balder

Expositie ‘re-connected’ van kunstenaar Rik Balder

zondag 14 april 2024 9:00 tot donderdag 23 mei 17:00

Op zondag 14 april opent om 14:00 uur de expositie ‘re-connected’ van Rik Balder, ook bekend als REDLAB, in buurtcentrum De Lommerd in het Spijkerkwartier. Daarna is de expositie tot en met 23 mei op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur te bezichtigen.

Over de expositie

Met als centrale vraag “Kunnen wij ons als mens (opnieuw) verbinden met de natuur?”, presenteert Rik Balder een reeks foto’s en fotogravures uit zijn series ‘The signal in the wood’ en ‘Shamans Path’. De werken nodigen uit om de relatie tussen mens en natuur te verkennen en te heroverwegen.

Tijdens de opening geeft bosecoloog Jan ten Hoopen een lezing. Hij neemt ons mee in zijn visie op de veerkracht van de natuur. Na de lezing is tot 16:00 uur ruimte om het werk te bekijken en met de kunstenaar in gesprek te gaan

Over de kunstenaar

Rik Balder werd geboren in 1968 in Hoofddorp en verhuisde zeven jaar geleden naar Arnhem, waar hij in het Spijkerkwartier woont en werkt in zijn studio & atelier in ’t Duifje. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als commercieel fotograaf, besloot Balder in 2023 terug te keren naar zijn roots in de kunstwereld. Het is in dit domein waar hij zich thuis voelt en zijn multidisciplinaire denken en vaardigheden op het gebied van fotografie, etsen, tekenen, poëzie en videografie tot uitdrukking kan brengen. Veel van deze onderwerpen zijn geïnspireerd op mythologie, filosofie en theologie.

De kunst van Rik Balder is een visuele monoloog en een voortdurende ontdekkingsreis. Bezoekers van de expositie worden uitgenodigd om getuige te zijn van dit pad: het pad van de sjamaan.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: Rik Balder, rik@studioredlab.nl / telefoon: 06 - 21 57 44 78 

Locatie