Afbeelding
Foto:

Volkorenavond in De Koepelkerk

zaterdag 13 april 2024 19:30

ARNHEM - De Koepelkerk aan het Jansplein in Arnhem vormt zaterdag 13 april het decor voor de Volkorenavond, met acht in allerlei opzichten zeer verschillende amateurkoren. Een staalkaart van het rijke koorleven in deze regio. Het programma begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. 

Uitgangspunt en opzet zijn sinds het begin in 1985 hetzelfde gebleven: koren uit Arnhem en omgeving presenteren elkaar een staaltje van hun kunnen, zoals een voorproefje van een komend concert. Ambities en repertoire lopen uiteen. Variatie is troef. Met ‘vaste’ deelnemers, maar ook debutanten.

Er is een belangrijke klassieke, ‘serieuze’ inbreng met koren als Novo Cantare. Maar ook humor speelt een steeds grotere rol, arrangementen worden spitser en gewaagder, het taalgebruik creatiever, de presentatie verrassender. Volkorenavond prikkelt de ontwikkeling van menig amateurkoor. En het is een feest, met om 22.30 uur uitzingen met Marius en Wisse, een muzikale uitsmijter voor wie wil.

Entree 10,00 euro (t/m 12 jaar 5,00 euro), inclusief koffie, thee en koek. Alleen contante betalingen, geen pin aanwezig.

Locatie