Taste the Waste diner

woensdag 10 april 2024 18:00

ARNHEM - Vrijwilligers van De Groene Vos zetten woensdag 10 april vanaf 18.00 uur een smakelijk Taste the Waste diner op tafel. Met dit diner laat De Groene Vos zien dat je van etenswaren met enkele bruine blaadjes, beurse plekjes of een net verstreken THT-datum nog een heerlijke maaltijd kunt bereiden. 

Ben je benieuwd welke producten De Groene Vos ‘gered’ heeft voor het diner? Kom dan naar het Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat 34 in Arnhem en laat je verrassen. Een gezamenlijk diner bespaart ook nog eens energie.  Het diner begint om 18.00 uur.  Er is ruimte voor 30 mensen. Aanmelden kan tot 6 april door een e-mail te sturen naar info@degroenevos.nl of door even binnen te lopen bij De Groene Vos (Hommelseweg 41 in Arnhem).  

Kosten van dit vegetarische en biologische driegangendiner zijn 9,00 euro per persoon, kinderen 4,50 euro. Na aanmelding krijg je een bevestiging met de betalingsmogelijkheden. 

De ‘waste’ wordt belangeloos ter beschikking gesteld door o.m. Odin en Ekoplaza. “Veel goed voedsel gaat verloren bij oogsten, opslag en vervoer of verdwijnt thuis alsnog in de kliko. Zonde van de kostbare grondstoffen. Uit onderzoeken blijkt dat consumenten verantwoordelijk zijn voor ruim 30 procent van de totale voedselverspilling. In 2020 was dat per persoon in Nederland gemiddeld 40 kilo aan vast voedsel en 45 liter aan dranken”, aldus De Groene Vos.   

Meer informatie: www.degroenevos.nl   

Locatie