Scenebeeld Jongen... je moeder
Scenebeeld Jongen... je moeder Foto: William van der Voort

Première: Jongen, je moeder...

zaterdag 9 maart 2024 20:00 tot 21:00

Over de jongen, en zijn moeder

Op 8 oktober 2020 kreeg choreograaf en danser Davey Bakker een telefoontje van zijn vader. ‘Je moeder voelt een knobbeltje in haar borst, het is onderzocht, je moeder heeft borstkanker.’ Daveys moeder is een trotse schoonheidsspecialiste, zijn vader een brandweerman van weinig woorden. Samen liepen zij met volle vaart tegen een muur van ellende. 

Jongen, je moeder… toont de onwil van de jongen om een onbegrijpelijke realiteit te accepteren. In een absurde microkosmos wordt het banale veelzeggend en de zekerheden onbetrouwbaar. Handelingen en bewegingen maken zich los van zijn gedachten, de vanzelfsprekendheid sluipt het leven uit. De Jongen probeert bewegend en denkend grip te krijgen op de onbegrijpelijke verandering van de realiteit. Om afstand te nemen, om hoop te houden en luchtigheid te vinden, maar vooral om het onbespreekbare bespreekbaar te maken.

Jongen, je moeder… maakt de eindigheid van het leven, en nog breder: het omgaan met levensveranderend nieuws, bespreekbaar voor wie er niet makkelijk over praat, en doet dit op menselijke, ontnuchterende en humoristische wijze. 

Locatie