Ga mee met onze gids en ontdek Het Modekwartier/Klarendal.
Ga mee met onze gids en ontdek Het Modekwartier/Klarendal. Foto: Petra Dielman, ArnhemLife

Modekwartier wandeling

zaterdag 30 maart 2024 11:00 tot 12:30

Klarendal/Modekwartier, van 11:00 tot 12:30 uur, start buiten restaurant Goed Proeven.

Het Modekwartier ligt in de Arnhemse wijk Klarendal. Het omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers op het gebied van mode en design. Het Modekwartier ontstond als onderdeel van de wijkontwikkeling van Klarendal, doel was de leefbaarheid van deze wijk te verbeteren. Volkshuisvesting Arnhem kocht tientallen panden op, knapte deze op en begon deze te verhuren aan ondernemers op mode- en designgebied. In 2006 gingen de eerste vier modewinkels open.

Inmiddels bestaat het Modekwartier al ruim vijftien jaar. Een plek waar cultuur en creativiteit floreren. In het Modekwartier huist een veelheid aan creatieve ondernemers – veelal éénpitters – die voor het overgrote deel hun eigen producten ontwerpen, maken en verkopen. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, en (vintage) design voor in je huis. Bijzondere producten met vaak een duurzame inslag. Een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten en gezellig iets te drinken.

Deze stadswandeling gaat al door wanneer we 6 tickets verkopen. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. De wandeling start stipt om 11:00! Deze wandeling gaat ook door wanneer het regent.