Afbeelding
Foto: Buro MLBRGN

BurgerServiceLab over veerkrachtige Arnhemse samenleving

donderdag 29 februari 2024 16:00 tot 19:00

ARNHEM - Hoe dragen burgers en organisaties samen bij aan een veerkrachtige samenleving in Arnhem? Dat is het thema van de jubileumbijeenkomst van het BurgerServiceLab donderdag 29 februari in de Koepelkerk in Arnhem.

Het programma begint met een lezing van Anke Siegers. Zij schrijft boeken over burgerdemocratie. Als burgers zelf beslissingen kunnen maken, leidt dat tot meer draagvlak. Anke daagt iedereen uit om buiten de kaders te denken en na te denken over hun eigen veerkracht. 

Daarna kun je in het Veerkracht-lab zelf aan de slag gaan. In groepjes gaan de aanwezigen uiteen rond verschillende thema’s, zoals veiligheid en het bejaardentehuis 2.0. Adviezen van Anke pas je toe in de praktijk. De bijeenkomst is van 16.00 tot 19.00 uur, inclusief borrel. Aanmelden vóór 26 februari via info@burgerservicelab.nl, de toegang is gratis. 

Al acht jaar zetten betrokken Arnhemmers zich in voor een veerkrachtige samenleving. Ze zoeken de verbinding tussen bewoners, overheid, ondernemers, organisaties, onderwijs en wetenschap. Daarvoor stimuleerden ze  initiatieven als Stadskracht, Burgerkracht en Buurtkracht.

Locatie