Wandeling door Warnsborn

zondag 25 februari 2024 14:00

ARNHEM - IVN Arnhem verzorgt zondag 25 februari een wandeling door natuurgebied Warnsborn.

De natuur in landgoed Warnsborn is nog in winterrust. Maar ook dan is er veel te zien en te horen over dit boeiende gebied waar de ijstijden een vormende rol hadden.

Zo’n 4000 jaar geleden werden hier doden in grafheuvels begraven. Later werden bossen door houtkap omgevormd tot ‘woeste gronden’ met zandverstuivingen en heidevelden en vandaag de dag zijn er weer bossen in het sterk glooiende landschap dat ook wel Klein-Zwitserland werd genoemd. In het toenmalige hotel logeerden in 1941 Anne Frank met haar vader en stuurde vandaaruit een ansichtkaart naar haar familie.

Tijdens een wandeling van anderhalf tot twee uur laten gidsen van IVN Arnhem u kennis maken van dit gebied vol geschiedenis en natuur. De wandeling begint om 14.00 uur bij de parkeerplaats bij camping Warnsborn aan de Bakenbergseweg 257 in Arnhem.

Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Informatie: Krijno Horlings, 06 - 5502 1953. Zie voor andere IVN-activiteiten: ivn.nl/afdeling/arnhem.