in de gemeente Den Helder in Noord-Holland; in the Den Helder municipality in Noord-Holland
in de gemeente Den Helder in Noord-Holland; in the Den Helder municipality in Noord-Holland Foto: Beelbank van de leefomgeving - Sjon Heijenga

Workshop ‘natuurinclusief tuinieren’

donderdag 22 februari 2024 19:30 tot 21:00

Partij voor de Dieren Renkum organiseert workshop ‘Natuurvriendelijk tuinieren’

Op 22 februari geeft Ecoloog Janneke van der Loop (St. Bargerveen, Soontiëns Ecology) een workshop natuurvriendelijk tuinieren en zal zij laten zien hoe je je tuin kunt inrichten zodat de biodiversiteit toeneemt.

Onze tuinen zijn onderdeel van een groot natuurnetwerk. In natuurvriendelijk beheerde tuinen voelen vele soorten zich thuis en neemt de biodiversiteit toe. Op dit moment is minder dan de helft van het Nederlandse tuinoppervlak begroeid met vegetatie. Hier valt dus nog veel te winnen. Maar hoe pak je dit aan?

Ecoloog Janneke is expert op het gebied van invasieve exoten en bekend van BNNVARA Vroege Vogels. Aan de hand van verschillende voorbeeldtuinen zal zij laten zien hoe je je tuin kunt inrichten zodat de biodiversiteit toeneemt. Aansluitend zal er een korte presentatie zijn van Sjon Heijenga over de buurttuin ‘Streeflandtuin’ in Renkum. De werkgroep verloot die avond onder de bezoekers 1 tuinontwerp door een hovenier. Dit ontwerp is bedoeld voor een kleine tuin of balkon.

Iedereen is van harte welkom (leden en niet-leden)!

Locatie: Bibliotheek Oosterbeek (in De Klipper), zaal 2, Generaal Urquhartlaan 1, 6861 GE Oosterbeek

Datum: 22 februari

Tijd: 19.30 uur - 21.00 uur

Aanmelden kan via renkum@partijvoordedieren.nl. Entree 3,00 euro p.p., vooraf te voldoen m.b.v. een betaallink.

Locatie