Afbeelding
Foto: JobOn

‘Jezelf voluit presenteren in de juiste maat’

maandag 19 februari 2024 10:00 tot 12:00

Speciaal voor werkzoekenden die zichzelf willen leren presenteren zonder zichzelf daarbij te kort te doen, wordt op maandag 19 februari een workshop gegeven. Van 10.00 tot 12.00 uur organiseert vrijwilliger en eventmanager Marouska Brandsma van JobOn de workshop ‘Jezelf presenteren in de juiste maat’ bij Geniet in de Weerd in Arnhem.

Laten zien wat je in huis hebt

In sollicitatie- en netwerkgesprekken gaat het erom dat werkzoekenden zich in korte tijd laten zien met alles wat ze in huis hebben. En dat kan lastig zijn want hoe gaat dat? Een te bescheiden opstelling kan tot onderschatting leiden terwijl iemand die de neiging heeft te overdrijven overschat kan worden. Geen van beide is helpend in het vinden en behouden van een passende baan. 

Zowel voor werkzoekenden als voor werkgevers is het fijn als kandidaten zich kunnen presenteren in de juiste maat. Als dat wat de kandidaat uitstraalt congruent is met zijn of haar talenten, vaardigheden en ervaring. Zodat meteen duidelijk is wat iemand in huis heeft.

Ervaren en oefenen

In de workshop ‘Jezelf voluit presenteren in de juiste maat’ ervaren deelnemers via een systemische werkvorm hoe het is een maatje te klein aan te nemen, of juist die te grote broek aan te trekken. Tenslotte gaan deelnemers aan de slag met het presenteren van zichzelf in de juiste maat.

Een ervaringsgerichte workshop waarin deelnemers zich bewust worden van de voor hen passende maat, zonder zichzelf kleiner of groter te maken. Waarin deelnemers bovendien kunnen oefenen met het voorstellen van zichzelf. De bijeenkomst is meteen ook een mooie gelegenheid om te netwerken.

Aanmelden

Werkzoekenden kunnen zich voor deze workshop via: https://jobon.nl/events/jezelf-voluit-presenteren-in-de-juiste-maat. De workshop vindt plaats op maandag 19 februari van 10.00 tot 12.00 uur in ‘Geniet in de Weerd’. Meedoen is gratis, maar aanmelden is een vereiste. 

Over JobOn 

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. www.jobon.nl.

Locatie