Tetiana Bielikova en Dmytro Udovychenko.
Tetiana Bielikova en Dmytro Udovychenko. Foto: eigen foto

Oekraïens violistenduo speelt klassiek in Velps kerkje

zondag 18 februari 2024 15:30

VELP - De Oekraïense Tetiana Bielikova (27) en Dmytro Udovychenko (24) verzorgen zondag 18 februari een optreden in het Romaanse kerkje De Oude Jan aan de Kerkstraat in Velp. Aanvang 15.30 uur.  

Het programma begint met een caprice, een compositie voor viool en piano (op basis van een pianostuk van Camille Saint-Saëns) gecomponeerd door de Belgische violist/componist Eugène Ysaÿe. De volgende sonate is geschreven door componisten Brahms, Schumann en diens leerling Dietrich. Na enkele virtuoze caprices van Paganini en samenspel in een stuk van Karol Szymanowski sluit het concert af met Carmen Fantasie, geschreven door de Duits/Joodse componist Frans Waxman voor de film Humoresque. 

Entree: 18,00 euro; Vrienden Oude Jan 13,00 euro; bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar 8,00 euro en kinderen gratis. Voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter aan Emmastraat 6 in Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.  

Violist Dmytro Udovychenko (23) werd geboren in Charkov, Oekraïne. Hij studeerde aan de plaatselijke muziekschool voor talentvolle kinderen en vervolgde zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in het Duitse Essen. Dmytro won meteen al belangrijke internationale prijzen, zoals op het Jascha Heifetz Vioolconcours in Litouwen en bij de Josef Joachim-wedstrijd in Hannover. Eerste prijzen won hij kortgeleden op de III Singapore International vioolwedstrijd en op het International Violin Concours in het Canadese Montreal. Sinds oktober 2022 studeert Dmytro aan de prestigieuze Kronberg Academy in Duitsland die een selecte groep musici opleidt.    

Tetiana Bielikova (27) werd geboren in het Oosten van Oekraïne en speelt piano sinds haar vijfde. Vanaf haar 15de studeerde ze in Charkov en voltooide haar studie aldaar aan de National University of Arts. Sinds 2018 studeerde Tetiana in het Duitse Essen aan de Folkwang Universität der Künste waar ze kortgeleden Cum Laude haar Masterdiploma behaalde. Ze werkt daar inmiddels als repetitor geeft ook les op de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Ze soleerde met Oekraïense en Duitse orkesten en nam deel aan internationale festivals zoals in Kiev, Charkov, Lissabon en Madrid. Een hoogtepunt was de 1e prijs op de International Summer Academy “Verao Classico” in 2022 in Lissabon. 

www.vriendenvandeoudejan.nl

Locatie