Afbeelding
Foto:

The Cowpokes in molen De Kroon

donderdag 15 februari 2024 20:00

ARNHEM - Muziek bij de Molen opent donderdag 15 februari de deuren van molen De Kroon in Klarendal. Op het programma een avond Bluegrass met de band The Cowpokes. De deur is open vanaf 19.30 uur en de band begint om 20.00 uur. De entree bedraagt: 3,50 euro.

De Bluegrass-traditie is springlevend! Mede te danken aan projecten van Steve Earle, Dolly Parton en Allison Kraus én het grote succes van films als ‘O Brother Where Art Thou’ en ‘The Broken Circle Breakdown’.

The Cowpokes (Charly Jansen, Edwin Herkert en Peter Noppen)  spelen deze muziek al vele jaren. Traditionele Amerikaanse Folk, Old-time Country en Bluegrass. Op hun eigen oorspronkelijke wijze vertolken ze de prachtige traditionals, veelal met Ierse invloeden, met meerstemmige zang, gitaar, banjo en mandoline.

Zanger en mandoline-speler Charly Jansen heeft vele jaren in de VS gewoond waar hij zich de ‘native sound’ eigen heeft gemaakt. Hij toerde door Europa in bands als The Rough Riders, Parking Lot Pickers en Chicken Pie. Edwin Herkert is een zeer bekende banjo-speler, onder andere in de toonaangevende Bluegrassband Groundspeed. Ook zanger/gitarist Peter Noppen heeft jaren geleden zijn hart verloren aan de traditionele Amerikaanse muziek, hij is tevens actief in de Countryrockband Yeeehaa!

The Cowpokes gooiden hoge ogen bij Holland’s Got Talent in 2019 en ze speelden door de jaren heen op bekende festivals zoals Muddy Roots Europe (BE), De Zwarte Cross, EWOB Bluegrass en Mañana Mañana.

Locatie