Telescoop van Roel.
Telescoop van Roel. Foto: Roel van der Heijden

Openbare sterrenkijkavond in Arnhem

donderdag 15 februari 2024 19:00 tot 22:00

Wil je Jupiter met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de openbare sterrenkijkavond die amateurastronoom Roel van der Heijden in Arnhem organiseert op donderdag 15 OF zaterdag 17 OF zondag 18 februari.

Tijdens de sterrenkijkavond kijken we vanaf de Rijnkade naar de planeten en de maan met een telescoop die Roel zelf bouwde. Als journalist op het gebied van astronomie kan hij al je vragen beantwoorden over wat je in de ruimte ziet.

Natuurlijk is het sterrenkijken afhankelijk van het weer, daarom zijn er drie avonden waarop het kan plaatsvinden. Op de eerste dag kiest Roel welke avond het wordt. Kijk voordat je gaat daarom altijd op de website huiskamerplanetarium.nl. Je kunt je via dezelfde site ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je vanzelf een update over de avond. De activiteit vindt op één van deze avonden plaats.

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Arnhem

Wanneer? donderdag 15 OF zaterdag 17 OF zondag 18 februari 2024 (houd de website in de gaten)

Hoe laat? Van 19 uur tot 22 uur

Waar? Rijnkade in Arnhem, ter hoogte van de Nieuwstraat en de Sint-Jansbeek-waterval

Kosten? Gratis

Locatie