Aswoensdag Oud-Katholieke Kerk Arnhem
Aswoensdag Oud-Katholieke Kerk Arnhem Foto: Oud-Katholieke Kerk Arnhem A.M.

Viering van Aswoensdag

woensdag 14 februari 2024 19:30

ARNHEM - Drie kerkgenootschappen zijn woensdag 14 februari betrokken bij de viering van Aswoensdag in de Oud-Katholieke Kerk aan de Adolf van Nieuwenaarlaan 3 in Arnhem. Voorganger is de Oud-Katholieke priester Victor Scheijde. Ook de Luthers-Evangelische Gemeente Arnhem en de Anglican Chaplancy participeren in deze viering. Aanvang 19.30 uur.

Aswoensdag is jaarlijks een bijzonder moment. Het markeert het begin van de veertigdagentijd, de 40 dagen vóór Pasen. Traditioneel is dit een periode van inkeer en bezinning. Vroeger werd in deze periode gevast, tegenwoordig krijgt dit een meer eigentijdse en persoonlijke invulling. 

De viering van Aswoensdag begint met de verbranding van de palmtakken die vorig jaar met Palmpasen zijn uitgereikt. Gelovigen die dat willen kunnen hun palmtakken meenemen en in de kerk aanbieden. De as wordt vervolgens gebruikt bij het asritueel in de viering. De aanwezigen kunnen kiezen voor een askruisje op hun voorhoofd of met as bestrooid worden.

Locatie