Mara Mostert.
Mara Mostert. Foto: J. Jockel

Kamermuziek Oosterbeek

donderdag 28 september 2023 20:00 tot 22:00

Donderdag 28 september om 20.00 uur nodigen wij u uit in de Oosterbeekse Concertzaal, voor het openingsconcert van dit seizoen in de serie van Kamermuziek Oosterbeek. Twee eminente muzikale grootheden zijn die avond onze gast.

Dmitry Ferschtman & Mila Baslawskaja spelen al 54 jaar samen, en zijn eind jaren zeventig vanuit de Sovjet-Unie naar Nederland geëmigreerd. Ze ontdekten al vroeg wat muziek voor hen betekende. Als kind hoorden ze live uitvoeringen van Schuberts “Winterreise” door zangers als Dietrich Fischer-Dieskau, Kathleen Ferrier en Elisabeth Schwarzkopf met Gerald Moore aan de piano. Ze waren compleet overrompeld door de synthese van muziek en poëzie. Precies die synthese hebben zij tot richtlijn voor hun manier van musiceren gemaakt: er moet altijd iets verteld worden.

De titel van een prachtig gedicht van Poesjkin ligt dan ook ten grondslag aan dit programma waarin vele verhalen verteld worden. U hoort hartverscheurend romantische romances van Rachmaninov, de cellosonate van Sjostakovitsj, die Ferschtmann en Baslawskaja zelfs nog voor de componist hebben gespeeld, en het beroemde Dumky trio van Dvorák, waarin de bijzondere jonge violiste Mara Mostert zich zal voegen bij haar grootouders.

Sergei Rachmaninov (1873-1943) - 5 Romances (arr. voor cello en piano)

Dmitri Shostakovich (1906-1975) - Cello sonate in d, op. 40

—-pauze—- 

Antonín Dvorák (1841-1904 - )Pianotrio no. 4 op. 90 “Dumky”

Het hele seizoen genieten van deze concerten? Met een abonnement bent u verzekerd van een heel seizoen prachtige kamermuziek voor én door jong en oud:

28 september - Mila Baslawskaja, piano en Dmitry Ferschtman, cello, met een gastoptreden van hun kleindochter Mara Mostert, viool

16 november - Giacomo Schmidt, bariton Jong Sun Woo, piano 

11 januari - ‘Nieuwjaarsconcert met Beth en Flo’. Elsbeth Remijn en Claudette Verhulst, piano

14 maart - Sebastiaan Kemner, trombone en Andrea Vasi, piano 

25 april - Adinda van Delft, viool en  Matthijs van Delft, gitaar

Op de website vind u meer informatie over al deze artiesten. Mocht u vragen hebben, of onverhoopt problemen ondervinden met uw bestelling, schroom dan niet contact met ons op te nemen via info@kamermuziekoosterbeek.nl. Ook bestaat de mogelijkheid voorafgaand aan ons eerste concert bij de ingang van de zaal een abonnement aan te schaffen.

Donderdag 28 september 2023 in EventTheater Concertzaal Oosterbeek. Aanvang 20.00 uur. Toegangskaarten incl. consumptie: € 25,= (Jongeren tot 18 jr.: € 10,=, houders van Gelrepas gratis toegang) via https://www.kamermuziekoosterbeek.nl/tc-events/onvergetelijke-momenten/, bij boekhandel Meijer & Siegers of aan de zaal. 

Bezoek ook onze website: www.kamermuziekoosterbeek.nl

Locatie