Afbeelding
Foto: Huib Veldwachter-Vrielink

Open training Arnhem Fallen Angels

dinsdag 26 september 2023 19:45

ARNHEM - Arnhemse Roller Derby vereniging de Arnhem Fallen Angels is op zoek naar nieuwe spelers en scheidsrechters. De sport Roller Derby is een full-contact sport op rolschaatsen, waarbij spelers elkaar van de baan af beuken! Nieuwsgierig? Iedereen die deze sport een keer wil uitproberen kan meedoen aan de open training op dinsdag 26 september.

Roller Derby is ontstaan in de jaren ’30 in Amerika, maar verdween tijdens de crisis in de jaren ’70. In 2001 wisten Texas Rollergirls de sport een nieuw leven in te blazen en sindsdien groeit de populariteit van Roller Derby snel. 

Het spel wordt gespeeld door twee teams die tegen elkaar strijden op een ovale track. Van ieder team staan vijf spelers op de baan, vier blockers en een jammer. De jammer, herkenbaar aan een grote ster op de helm, probeert punten te scoren door langs de blockers van de tegenstander te komen. De blockers mogen hun eigen jammer helpen door andere spelers aan de kant te beuken. Lijkt Roller Derby je een leuke sport, maar trekt dat beuken je niet zo? De vereniging is ook op zoek naar scheidsrechters.

De open training begint om 19.45 uur in sporthal Elderveld in Arnhem. De avond begint met een korte uitleg van de sport en een demonstratie door het wedstrijdteam. Daarna volgt er een proefles, zodat je Roller Derby zelf kan uitproberen. Skates en bescherming heeft de vereniging tijdelijk te leen. Aanmelden kan via freshmeat@arnhemfallenangels.nl.

www.arnhemfallenangels.nl

Locatie