Het Neflac Ensemble.
Het Neflac Ensemble. Foto:

Neflac Ensemble in de Oude Jan

zondag 24 september 2023 15:30

VELP - Het Neflac Ensemble speelt zondag 24 september in de Oude Jan in Velp. Het wordt een bijzonder programma met muziekstijlen die uiteenlopen van barok tot moderne fluittechnieken. Aanvang 15.30 uur.

Het Neflac Ensemble speelt repertoire vanaf de barok tot hedendaags, van volksmuziek tot lichte muziek, van traditioneel genoteerde muziek tot moderne technieken. Dit komt samen in een zeer gevarieerd, goed in het gehoor liggend programma waarbij de gehele fluitfamilie van piccolo tot contrabasfluit aan bod komt.

Het Neflac Ensemble is in 2011 opgericht door de Nederlandse Fluit Academie. Het bestaat uit tien getalenteerde jonge dwarsfluitisten tussen 13 en 27 jaar, afkomstig uit het hele land. De aandacht ligt op het leveren van artistieke topkwaliteit; de fluitisten worden uitgedaagd om hun beste spel te laten horen én te leren van de andere ensembleleden. Deelnemers kunnen meerdere jaren in het ensemble meespelen voor hun ontwikkeling. Hiermee is het Neflac Ensemble een kweekvijver voor fluittalent dat aan de hoge toelatingseisen van de Nederlandse conservatoria weet te voldoen.

Het Neflac Ensemble speelt bij voorkeur zonder dirigent. Dit vraagt om een grote verantwoordelijkheid van iedere individuele speler. Spelen zonder dirigent zorgt bovendien voor meer betrokkenheid, meer zeggingskracht, meer passie en meer energie. Het ensemble speelt altijd staand. Ook dit zorgt voor veel dynamiek en bevlogenheid. 

Het programma dat wordt uitgevoerd is ingestudeerd voor het prestigieuze Flöten Festival in Freiburg, één van Europa’s grootste en gerenommeerde Fluitfestivals, waar het Neflac Ensemble zich een week later mag presenteren.

Locatie