King Sisters - Rebuilding a voice
King Sisters - Rebuilding a voice Foto: William van der Voort

Seizoensopening: ‘The future is female’

vrijdag 22 september 2023 20:00 tot 22:30

Om het seizoen feestelijk te openen staan er vrijdag 22 september niet één, maar twee voorstellingen op het programma. Deze avond met het thema ‘The future is female’ start met de voorstelling Rebuilding a Voice van King Sisters. Daarna neemt Sofie Kramer de vloer over met de voorstelling SCOLD. Nadien is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje naar muziek te luisteren in de foyer.

In Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open. Geïnspireerd door hedendaagse muziek genres, klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot. Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? We grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal? Vanuit een divers scala aan transformaties doen we een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

Een scold was in de renaissance een luide, onaangepaste vrouw. In deze confronterende performance ontketent theatermaker Sofie Kramer de scold in zichzelf: kwetsbaar, vurig en goudeerlijk. SCOLD is het tragikomische en absurde verhaal van theatermaker Sofie Kramer die plots zit opgescheept met een baby op sterk water. Deze mysterieuze baby dwingt haar tot een onvermijdelijke ontboezeming.

Locatie