Afbeelding
Foto: Yoxgiel Martinez Iglesia

Live muziek: Cuban piano night

vrijdag 22 september 2023 20:00

ARNHEM - Cuban piano night. Live muziek vrijdag 22 september in Arnhems Boeken Café Libertas aan de Klarendalseweg 477-1 in Arnhem. Aanvang 20.00 uur.  

Yoxgiel Martinez Iglesia (Yox) werd geboren op 20 november 1984 in Pinar del Río, Cuba. Al op zeer jonge leeftijd had hij voorkeur voor kunst. Hij nam deel aan verschillende kunstfestivals, georganiseerd in zijn geboorteplaats. Na zijn lagere en middelbare school, rondde hij de Kunstacademie af en behaalde vervolgens zijn universitaire graad in Kunstgeschiedenis.

De muziek komt op verrassende wijze in zijn leven. Toen hij op de universiteit zat, werd hij gevraagd piano te spelen met een band die net begon. Ze kozen hem omdat hij degene was met de grootste handen. Jaren later zou de piano een onlosmakelijk onderdeel van zijn leven worden.

Hij heeft als muzikaal leider gewerkt in verschillende bands en gezelschappen in Cuba. In zijn repertoire heeft hij een sterke invloed van jazz vermengd met Cubaanse muziek.

Zijn lijfspreuk is: Muziek is de mens die aan zichzelf is ontsnapt. Laten we ontsnappen...

Locatie