Afbeelding
Foto: Marc van Zuylen

Solovoorstelling ‘Indo go home’

donderdag 21 september 2023 20:00

ARNHEM - Theatermaker Nicole Vervloed (werkzaam in Arnhem bij Muziektheater De Plaats en ArtEZ) speelt een actuele, persoonlijke solovoorstelling over de zoektocht naar haar Indische roots: ‘Indo go home’.

Na de Japanse bezetting van Nederlands-Indië volgde een gewelddadige periode die leidde tot de onafhankelijkheid van Indonesië. Meer dan honderdduizend Indische Nederlanders moesten hun geboortegrond verlaten en de oversteek maken naar Nederland. Een land, nog herstellende van de Duitse bezetting, dat niet op hen zat te wachten.

Wat heb je aan je Indische wortels als je niet naar de toko durft? Wat betekent het thuis te willen komen in een land waar je niet eens geboren bent? Welke verantwoordelijkheid heb je nu je je geschiedenis kent?

Donderdag 21 september bij Muziektheater de Plaats in Arnhem, 20.00 uur (www.muziektheaterdeplaats.nl) en zondag 24 september in cultuurpodium LUX in Nijmegen, 16.00 uur (www.lux-nijmegen.nl).

Locatie